هرچه نوزاد بیشتر تغذیه کند، شیر مادر بیشتر میشود. مادران دوست دارند شیرشان به اندازه کافی مقوی باشد تا سلامت تغذیه نوزاد کاملا تامین شود.اما برای تقویت شیر مادر، تغذیه او اهمیت بسیار زیادی دارد و باید خوراکیهای تقویت کننده شیر مادر مصرف کند. اما این غذاها کدامند؟
غلات سبوس دار : غلات سبوسدار برای مادران شیرده بسیار مفید است. همچنین تصور میشود که آنها دارای خواصی هستند که از هورمونهای مسئول تولید شیر مادر پشتیبانی میکنند. بنابراین خوردن غلات کامل میتواند شیر مادر را تقویت کند.رایجترین دانهای که برای تهیه شیر بیشتر و مقویتر به کار میرود، جو دوسر پخته است.همچنین میتوان برای تقویت شیر مادر از جو، برنج قهوهای، غلات سبوسدار، کلوچه جو دوسر یا سایر غذاهای تهیه شده از غلات کامل استفاده کرد.
سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، کلم، اسفناج و کلم بروکلی پر از مواد مغذی مخصوصا کلسیم است. آنها همچنین حاوی فیتواستروژنهایی هستند که ممکن است تاثیر مثبتی بر تولید شیر مادر داشته باشند.
سالاد از مواد مفید برای دوران شیردهی است.
رازیانه: رازیانه یک گیاه مدیترانهای است.تخم رازیانه به بسیاری از غذاهای مختلف عطر و طعم میبخشد، اما رازیانه را میتوان خام یا پخته مصرف کرد.پیاز، ساقه و برگ گیاه رازیانه خوراکی است و میتوانید آنها را به سوپها یا خورشها اضافه کنید.
نخود: زنان شیرده از زمان مصر باستان تاکنون با خوردن نخود تولید شیر بیشتر را تجربه کردهاند. نخود یک ماده غذایی مغذی با پروتئین بالاست. این خوراکی استروژن گیاهی بالایی دارد و میتوان آن را به سالاد، حموص یا شیرینی اضافه کرد.
سیر: سیر بسیار مغذی است و علاوه بر این در اکثر رژیمهای غذایی تاثیر زیادی بر سلامت دارد. مواد مغذی موجود در آن به مادران شیرده کمک میکند تا شیر مادر بیشتر شود. حتی اگر سیر بوی قوی داشته باشد اما به نظر میرسد برخی از نوزادان این طعم را دوست دارند. مطالعات نشان میدهد که شیر با طعم سیر ممکن است به طولانیتر نگهداشتن شیر مادر کمک کند.
از سوی دیگر برخی نوزادان ممکن است نتوانند سیر را تحمل کنند. اگر فرزند شما دچار حساسیت غذایی است ممکن است بهتر باشد مدتی از خوردن سیر خودداری کنید.
هویج و چغندر: این سبزیجات قرمز رنگ سرشار از بتاکاروتن هستند که برای افزایش شیر سودمند است. هویج به عنوان یک سبزی شیرساز٬ حاوی روغنهای فرار و فیتواستروژن است.
دانه کنجد: این دانه سرشار از کلسیم و استروژن گیاهی است و مادران شیرده از تخم کنجد برای تقویت شیر مادر استفاده میکنند. شما میتوانید بذر کنجد را به تنهایی استفاده کنید یا برای سالاد به کار برده یا در آجیل استفاده کنید.
بادام: آجیل به خصوص بادام خام سالم و پر از پروتئین و کلسیم است. بسیاری از مادران شیرده برای افزایش غلظت و اندازه شیر بادام مصرف میکنند یا از نوشیدن شیر بادام استفاده میکنند.
تخم کتان و روغن بذر کتان: مانند دانه کنجد، دانه کتان نیز دارای فیتواستروژنهایی است که میتواند بر تولید شیر مادر تاثیر بگذارد. دانه کتان همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری است.
زنجبیل تازه: زنجبیل تازه علاوه بر سالم بودن باعث افزایش شیر مادر نیز میشود و به کاهش ریفلاکس کمک میکند. به راحتی میتوانید زنجبیل تازه و خام را در خوراکیها استفاده کنید. همچنین میتوانید رنجبیل تازه را به چای اضافه کنید و بنوشید.
ماهی سالمون : ماهی سالمون، منبع غنی اسیدهای چرب ضروری و امگا ۳ است.گنجاندن ماهی سالمون در برنامهی غذایی، باعث افزایش ترشح هورمونهای شیردهی و تقویت شیر مادر میشود.ماهی سالمون را میتوان به شکل بخارپز، سرخشده یا حتی کبابی مصرف نمود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.