برای افزایش انرژی در دوران بارداری باید به غذاها متوسل شوید! غذایی که شما مصرف میکنید به رشد مناسب جنین کمک میکند. زنان باردار به مقدار زیادی منیزیوم، ویتامین A، اسید فولیک، پتاسیم، پروتئین، کلسیم و اسیدهای چرب امگا 3 نیاز دارند. بنابراین این غذاهای فوق العاده را در برنامه غذاییتان قرار دهید تا همه ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز جنین به او برسد و در نتیجه به تولد نوزاد باهوش کمک کنید.
رشد شناختی کودک شما از درون رحم شما شروع میشود و جای تعجب نیست که پزشکان توصیه به مصرف مکملها، اسید فولیک وآهن در دوران بارداری کنند. اگر نمیدانید چه خوراکیهایی را باید بخورید تا جنین باهوش شود، ادامه مطلب را بخوانید.
- سبزیجات برگ سبز
از اسفناج تا عدس گرفته تا سبزیجات برگ سبز سرشار از اسید فولیک هستند. مصرف این خوراکیها اهمیت زیادی دارد زیرا کمک میکند مغز جنین از آسیب بافت محافظت شود. اسید فولیک موجود در سبزیجات همچنین به دلیل کاهش خطر نقص لوله عصبی، از بین بردن شکاف لب و نقایص مختلف قلبی در نوزادان شناخته میشود. با مصرف مقدار کافی اسید فولیک خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری نیز کاهش پیدا میکند.
- اسید چرب امگا3
اسیدهای چرب امگا3 برای رشد مغز جنین شما ضروری است. زنان باردار برای تولد فرزند باهوش بهتر است ماهی قزلآلا بخورند. دستکم 2 تا 3 وعده ماهی در هفته میتواند کمک کننده باشد. زنان باردار با میزان ید پایین باید توجه داشته باشند که در صورت عدم حفظ سطح سالم ید، میتواند تاثیر منفی روی جنین داشته باشد.
- بلوبری
بلوبری ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان است که به رشد شناختی جنین کمک زیادی میکند. گزینههای دیگری که میتوان به جای بلوبری استفاده کرد شامل توت فرنگی، تمشک، گوجه فرنگی، لوبیا و کنگر فرنگی است
- موز
همراه داشتن موز در کیف یک ایده عالی است. این میوه یک غذای عالی در دوران بارداری است که خوردن آن نیز آسان است. موز مقادیر زیادی پتاسیم دارد که میتواند از خستگی شدید دوران بارداری بکاهد.
- اسفناج
اسفناج حاوی کلسیم، ویتامین A و C، فیبر، آهن و اسید فولیک است. با وجود این اسفناج محتوای آهن بسیار زیادی دارد که باید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کم خونی در دوران بارداری خطرناک است. آهن اضافی میتواند به تشکیل گلبولهای قرمز خون جنین کمک کند.
- تخم مرغ
تخم مرغ به ویژه از نوع آب پز سرشار از پروتئین و با کالری پایین است. این ماده غذایی حاوی اسید آمینه به نام کولین است که به رشد مغز کودک کمک کرده و حافظه را نیز تقویت میکند. دقت کنید که از تخم مرغهای سالم استفاده کنید چون ممکن است حاوی باکتریهایی باشد که عوارضی ایجاد کند.
- پنیر
ویتامین D برای رشد شناختی نوزادان بسیار مهم است. مادران باردار با سطح ویتامین D کم در بدن میتوانند نوزدانی با ضریب هوشی پایین به دنیا بیاورند. اگر میخواهید یک کودک باهوش با ضریب هوشی سالم داشته باشید حتما پنیر بخورید.
- بادام
بادام با چربیهای سالم، منیزیوم، ویتامین E و پروتئین یک منبع خوراکی غنی به شمار میآید. اسیدهای چرب امگا3 تقویت کننده مغز به وفور در بادام یافت میشوند. هر روز یک مشت بادام برای زنان بارداری که میخواهند فرزند باهوش به دنیا بیاورند توصیه میشود. خوردن بادام زمینی هم در دوران بارداری میتواند به رشد هوش کودک کمک کند. گردو نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است که میتواند جایگزین بادام شود.
- ماست یونانی
غذاهای سرشار از پروتئین برای تشکیل سلولهای عصبی سالم در رحم مادر به منظور رشد شناختی جنین ضروری است. غذاهای پروبیوتیکی مانند ماست یونانی یک روش شگفت انگیز برای رشد استخوان جنین که به کلسیم نیاز دارد، مفید است. ماست یونانی همچنین منبع غنی ید است که به کاهش یا جلوگیری از احتمال تولد کودک با وزن کم کمک میکند.
- تخمه کدو حلوایی
دانههای کدو تنبل مقدار زیادی ماده معدنی روی دارد. روی یک ماده معدنی است که به کمک آن میتوان ساختار مناسب مغز را در پردازش شناختی اطلاعات ایجاد کرد. این ماده غذایی از نظر تغذیهای سرشار است و منبع غنی آنتی اکسیدانها هم هست.
- حبوبات
آهن برای انتقال اکسیژن به سلولهای عصبی در مغز جنین مورد نیاز است. لوبیا حاوی مقدار زیادی آهن است به همین دلیل به مادران باردار توصیه میشود در رژیم غذایی خود میزان مصرف این ماده غذایی را افزایش دهند.
سایر غذاهای غنی از آهن که ارزش افزودن به رژیم غذایی را دارند عبارتند از: اسفناج، انجیر، مرغ و کشمش. در مصرف کشمش زیادهروی نکنید تا سطح قند خونتان متعادل بماند.
- شیر
کمبود آهن در بدن مادران باردار منجر به عقب ماندگی رشد ذهنی شده و بر رشد شناختی کودک تاثیر عمده میگذارد. شیر در ایجاد عملکردهای شناختی سالم کمک میکند و از رشد مغز در جنین قبل از تولد حمایت میکند.
نکات مهم در مصرف خوراکیها در بارداری
آنچه میخورید میتواند بر رشد جنین اثر بگذارد بنابراین باید به موارد زیر توجه کنید:
- در انتخاب غذاهای تازه و ارگانیک در کوشا باشید.
- از غذاهای فرآوری شده و مواد قندی پرهیز کنید و سبک زندگی سالم در پیش بگیرید.
- از خوردن گوشت خام، ماهی با جیوه، صدف خام و کافئین خودداری کنید زیرا این امر احتمال آلودگی را افزایش میدهد و در نتیجه منجر به عوارضی همچون سقط جنین میشود.
- میوهها و سبزیجات را پیش از مصرف بشویید. اگر میکروبها به درستی از بین نروند میتوانند هنگام برش به داخل خوراکی وارد شده و برای نوزاد متولد نشده مشکل ایجاد کنند.
- اگر میوه و سبزی زیاد بود میتوانید آن را به وعدههای غذایی دیگر موکول کنید یا در املت بریزید یا با یک کاسه جودوسر مخلوط کرده و بخورید.
- اگر مشکل زیادی در مصرف روزانه آهن، ویتامین D و اسید فولیک دارید میتوانید مکمل مصرف کنید اما پیش از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.
عالی بود مرسی